menu

Veel gestelde vragen

Wat zijn jullie openingstijden?

We zijn bijna het hele jaar door vier seizoenen heen geopend , echter de kassen zijn geopend in het bloeiseizoen van de zomerbloeiers, dat is grofweg vanaf half april tot eind juli. kijk voor actuele openingstijden op homepagina

Bijna het hele jaar geopend?

wij kweken ook violen en vaste planten in een groot assortiment in het voor- en najaar, en hebben het hele jaar door een ruim assortiment aan kleine heesters, struiken en bomen staan, geven waar nodig tuinadvies. Wij maken ook veel moois voorafgaand aan de kerst.

 zie ook actuele openingstijden 

Zijn er meer Huyskwekers?

Ja, verspreid over Nederland zijn er meer kwekers actief onder het label Huyskweker. zie huyskweker.nl

Wat is de opkweekservice?

Een geplande bestel en omruilservice.

Wilt u een flowermaxx terrasbak of een vertimaxxx balkon bak bij ons bestellen. U kunt het online regelen.  Hebt u al van deze bakken bij ons gekocht? En wilt u ze opnieuw laten vullen? Ook dat kunt u online regelen. Klik hier voor meer informatie.

Hoe werkt de omruilservice?

De omruilservice is bedoeld voor de ronde potten. De optimaxx en de megamaxx.( deze namen staan op de onderkant van de pot). U koopt bij ons een compleet gevulde pot en het jaar erop neemt u deze pot weer mee naar de kwekerij. U levert de pot in bij de balie en u ontvangt van ons een muntje. In de kas zoekt u een nieuwe compleet gevulde optimaxx/megamaxx  hangpot uit en bij de kassa levert u het muntje weer in en u ontvangt 4,- korting.  Op de aanschaf van een compleet gevulde pot kunt u 1 muntje inleveren.  Zorg dat de pot heel en schoon met rooster en hanger ingeleverd wordt.

Wat is het verschil tussen opkweek en omruilservice?

Opkweekservice  (voor de langwerpige en vierkante bakken) is maatwerk en daarom op voorhand te bestellen.

Omruilservice  (voor de ronde potten). Dit gaat in grotere aantallen, het is voor ons onwerkbaar om daar maatwerk van te maken. We proberen ze op voorraad te hebben zodat u kunt ruilen.

Mijn plant bloeit niet meer. Wat nu?

Uw plant krijgt waarschijnlijk niet voldoende (zon) licht. Of als de voedingsstoffen in de potgrond uitgeput zijn, zal de plant minder uitbundig bloeien, of zelfs helemaal niet meer. Wanneer u onze Huyskweker plantenvoeding in de juiste dosering gebruikt, zullen de planten het hele bloeiseizoen prachtige bloemen blijven geven.

Welke planten gedijen ook goed op een plaats met minder tot weinig zon?

deze beantwoorden wij u graag ik de kas a.d.h.v. voorbeelden. iedere situatie heeft zijn eigen voorkeuren, maar wat u ook uitkiest het is ook zo afhankelijk van uw smaak en kleur voorkeuren

Ik zie van grijze vlekken op het blad zitten. Wat kan ik hier tegen doen?

Wij noemen dat meeldauw (grauwe schimmel).Dit ontstaat vaak tijdens warme vochtige weersomstandigheden en temperatuur wisselingen ( nachtkou). Of als een plant te weinig zon krijgt. Petunia’s zijn hier het meest gevoelig voor. 

Heb je een mooie zomer dan zijn ze prachtig, missen we dat, dan is het weleens lastig.

Behandelen is noodzaak. Preventief kunt u altijd een biologische schimmelbestrijding toepassen, deze zijn standaard bij ons verkrijgbaar, maar dan nog blijf je afhankelijk van weersomstandigheden .   een te erge aantasting laat zich moeilijk behandelen,  dus vroeg signaleren is ook belangrijk.

Heeft u er niks tegen in huis neem dan even contact op. 

Er zitten beestjes op mijn planten. Wat kan ik doen?

Het op tijd signaleren van dit probleem en snel handelen is zeer gewenst. 

Uw plant heeft waarschijnlijk luis, witte vlieg , trips of spint . Het kan helpen om uw plant te behandelen.

Standaard zijn daarvoor bij ons biologische middelen  verkrijgbaar. Heeft er niks tegen in huis, neem dan even contact op. 

Mijn plant heeft geen mooie groene blaadjes?

Meestal is dat gebrek aan voedsel. Wij adviseren u om de planten bij te voeden met huyskweker plantenvoeding. Te weinig zon kan ook een oorzaak zijn. 

Ik ben ontevreden over mijn aankoop. Wat kan ik doen?

Wij vinden het fijn wanneer u persoonlijk contact opneemt of langskomt. Samen kijken we dan hoe we dit kunnen oplossen.

 

× Hoe kan ik je helpen?